FacebookПідписатися на RSS

Реєстрація експертів для здійснення експертизи електронних версій підручників для 4 і 8 класів закладів загальної середньої освіти

Міністерство освіти і науки України планує у 2020/2021 навчальному році проведення конкурсних відборів підручників (крім електронних) для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників (4 і 8 класи) (далі - Конкурси) відповідно до Порядку конкурсного відбору підручників (крім електронних) для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників (далі - Порядок), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 17 липня 2019 року No 1002, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 серпня 2019 року за No 902/33873. З цією метою запрошують фахівців в експертизі електронних версій підручників для 4 та 8 класів закладів загальної середньої освіти з назв, наведених у додатках 1 і 2. Експертизу кожного підручника здійснюватимуть вісім експертів, обраних з числа учителів, методистів, наукових (науково-педагогічних) працівників, розробників типових освітніх програм, завдань для проведення зовнішнього незалежного оцінювання, психологів, експертів з дизайнерської експертизи та експертів з анти дискримінаційної експертизи.

Орієнтовні строки здійснення експертизи електронних версій підручників для закладів загальної середньої освіти:

4 клас: листопад - грудень 2020 року;

8 клас: грудень 2020 року — січень 2021 року.

Особи, які виявлять бажання бути експертами (далі - Претенденти), повинні подати (особисто або поштою) до Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» (вул. Митрополита Василя Липківського, 36, к. 211, м. Київ, 03035)

4 клас: до 20 жовтня 2020 року;

8 клас: до 01 грудня 2020 року.

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» здійснюватиме вступне оцінювання знань, умінь та навичок Претендентів, документи яких відповідають вимогам, встановленим Порядком. Претендентам, які успішно пройдуть вступне оцінювання знань, умінь та навичок щодо здійснення експертизи підручників (далі - вступне оцінювання), буде запропоновано пройти навчання за програмою підготовки експертів, про що їм буде повідомлено особисто на електронну пошту. Включення Претендентів до складу експертів, які можуть здійснювати науково-методичну, психолого-педагогічну та дизайнерську експертизи електронних версій підручників для 4 і 8 класів закладів загальної середньої освіти, відбудеться за результатами навчання та успішного проходження ними оцінювання знань, умінь та навичок щодо засвоєння програми підготовки експертів (далі - програма підготовки експертів). Включення Претендентів до складу експертів, які можуть здійснювати експертизу електронних версій підручників для 4 і 8 класів закладів загальної середньої освіти, як експертів з антидискримінаційної експертизи відбудеться за результатами вступного оцінювання.

Склад експертів для кожного підручника буде сформований Комісією з відбору експертів до початку проведення експертиз. З кожним експертом укладатиметься договір про надання послуг з проведення експертизи електронних версій підручників для закладів загальної середньої освіти. Звертаємо увагу, що експерти є відповідальними за достовірність і повноту експертного висновку, обґрунтованість рекомендацій відповідно до інструктивно-методичних матеріалів для проведення експертизи підручників. Після завершення Конкурсу, експертам буде здійснена оплата за виконану роботу. Претенденти, які неуспішно пройшли вступне оцінювання та/або з певних причин не змогли пройти програму підготовки експертів під час підготовки допроведення у 2019-2020 роках конкурсних відборів підручників (крім електронних) для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників (3 і 7 класи), проте мають бажання долучитися до експертної оцінки підручників для 4 і 8 класів, мають можливість спробувати пройти це повторно.

Докладніше про вимоги

Кiлькiсть переглядiв: 279