FacebookПідписатися на RSS

Вікімарафон до 730-річчя міста Черкаси

Черкасам – 730 років. Черкаси - це місто з давньою і багатою історією. Черкаси сьогодні – це процвітаюче місто в самому центрі нашої держави. Жителі міста – це справжні патріоти і України, і своєї малої батьківщини, які рухаються вперед у розвитку сучасного світу.

Найголовнішим на сьогодні є інформація та вільний доступ до неї. Де ми беремо усю інформацію? У бібліотеках та в Інтернеті. Який ресурс у мережі ми найбільше використовуємо шукаючи інформацію, яка, окрім всього, є вільно доступною? Насамперед у Вікіпедії, яка на сьогодні є найбільшим джерелом знань та інформації усього людства. А де ж береться інформація у Вікіпедії, хто її пише? Дописати до неї може будь-хто, чи то студент або учень, чи професор або вчитель.

/Files/images/вікімарафон1.jpg /Files/images/вікімарафон3.jpg /Files/images/вікімарафон4.jpg /Files/images/вікімарафон2.jpg

17 вересня Вікімарафон до 730-річчя міста Черкаси пройшов на базі Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка. У заході взяли участь 23 учасника, які створили протягом вікітижня 106 статей та покращили 14 статей. Вікімарафон пройшов дуже вдало, до віківишколу, який пройшов 17 вересня, було залучено 27 осіб, більшість з яких були діти шкільного віку (ФІМЛІ, ПМГ, СШ №13 тощо). Через успішність заходу ГО «Вікімедіа-Україна» вирішила нагородити призерів особливими призами. Однак на підбиття підсумків потрібен додатковий час, тому нагородження переможців, яке планувалось на 18 вересня, буде перенесено на наступні вихідні (24-25 вересня).

Кiлькiсть переглядiв: 498