FacebookПідписатися на RSS

Вікіпедія "йде" до студентів

Вже 13 років існує українська Вікіпедія, яка на сьогодні є сайтом №1 для пошуку потрібної інформації, найбільшою енциклопедію України. Немає людини, яка б не знала цей ресурс, а студенти і школярі завжди черпають звідси потрібну для навчання інформацію.

У січні місяці прем'єр-міністр України Володимир Гройсман офіційно озвучив свою підтримку української Вікіпедії, пообіцяв сприяти її подальшому розвитку. Особливо приємно, що тепер Вікіпедія офіційно вирушає на терени освіти, як середньої, так і вищої. Вже не один рік Володимир Крижанівський, адміністратор Вікіпедії та методист Черкаського міського методичного кабінету установ освіти, займається впровадженням Вікіпедії у навчально-виховний процес, її інтеграцією в освіту.

У Вікіпедії існує багато різних освітніх програм, які допоможуть педагогам взяти найбільше з неї і донести це до своїх вихованців. Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стали тим авангардом у Черкасах та усій Черкаській області, які почали впровадження Вікіпедії у освіту. Викладачі підтримали цю ідею і тепер на базі ЧНУ студенти дописують до інтернет-енциклопедії за рахунок власного навчання. Вступну лекцію для студентів провів Володимир Крижанівський.

/Files/images/krijanvskiy_vv/7-19.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 358