FacebookПідписатися на RSS

Медіачелендж «Скарби козацького міста».

Медіачелендж «Скарби козацького міста» – унікальний краєзнавчий проект Черкаської обласної бібліотеки для дітей.

Мета проекту – в ігровій формі залучити дітей до вивчення історії міста, використовуючи різні джерела інформації, відвідуючи бібліотеку, музей, шукаючи у місті історичні пам’ятки.

Автором ідеї та головним спонсором проекту є приватний підприємець Богдан Петрович Мацапей.

Проект реалізовувався у співпраці з Черкаським обласним краєзнавчим музеєм, електронними виданнями «Нова Доба», «Прочерк», in.ck.ua, «Провсе», департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому.

Протягом медіачеленджу учні загальноосвітніх навчальних закладів міста виконували найрізноманітніші завдання на логіку, ерудицію, швидкість і кмітливість. А ще демонстрували свої творчі здібності й бодай раз на тиждень виходили «в місто» у пошуках чергових значущих місць Черкас.

У проекті зареєструвалося 58 команд (учні 6-11 класів шкіл міста), до фіналу дійшли 15 команд, які розшифрувавши заклинання шукали захований скарб (козацьку грамоту, яку можна обміняти на винагороду).Переможцями стала команда ЛН (ЗОШ №12).

Завершення медіачеленджу «Скарби козацького міста» відбулося 1 грудня в Черкаській обласній бібліотеці для дітей, ексклюзивним заходом для найактивніших учасників змагання та їхніх друзів – бібліосутінками «Подорож у часі». У програмі заходу відбулися різноманітні майстер-класи під керівництвом працівників краєзнавчого музею та бібліотеки для дітей, сеанси німого кіно, стильні фотозони, давньоруські віщування, дискотека в дусі стиляг і ще чимало тематичних перформансів. Деталі можна побачити на wym-1512990684306

Кiлькiсть переглядiв: 519