FacebookПідписатися на RSS

Навчально-розважальний фестиваль німецької мови учнівської молоді м.Черкас

/Files/images/lyahovetska/101_7571.JPG 15.12.2017 на базі спеціалізованої школи №18 відбувся навчально-розважальний фестиваль німецької мови для учнівської молоді м.Черкас До інтерактивну долучилися також учні 6-8 класів шкіл №4, 33 та 15.

Свято відбувалось в рамках Україно-німецького року, де мова та література є платформами для взаємообміну в галузі сучасної культури, освітніх стандартів та європейських цінностей між країнами.За статистикою 52% українських школярів вивчають німецьку мову. Сьогодні вона друга після англійської за рівнем популярності та доступності. Завдяки такому обсягу заходів, здійснюється поглиблення існуючої співпраці між установами освіти та культури обох країн та започаткуванню нових довгострокових партнерських стосунків і проектів.

Програмою фестивалю було передбачено роботу (виключно німецькою мовою) на 4 локаціях: театральній, декоративно-прикладного мистецтва, історико-географіча та кулінарна.

На історико-географічній локації учні ознайомилися з історією Німеччини та виконали інтерактивні вправи, репрезентовані гідами фесту.

На локації «Різдвяна майстерня» учні з задоволенням виготовляли новорічну іграшку, янгола з паперу, а потім шептали на вушко «янголу» свої бажання німецькою мовою.

/Files/images/lyahovetska/2017-12-15_11-13-09.JPG Родзинкою фестивалю стала кулінарна локація, на якій учні мали можливість приготувати «картопляний салат».За правильністю приготування страви слідкували студенти готельно-ресторанної справи ЧДТУ. Учні змогли поласувати стравою після приготування.

Підсумком фестивалю стало складання із запропонованих складів девізу Україно-німецького року: Mach den Nächsten Schritt. (Зроби наступний крок)

На завершення фесту учасники обмінялися новорічними привітаннями.

Кiлькiсть переглядiв: 487