Повернутися до звичайного режиму
FacebookПідписатися на RSS

Формування полікультурної компетентності учнів засобами хореографічного мистецтва у ЦДЮТ

28 лютого 2018 року у Центрі дитячої та юнацької творчості (директор Забелін О.П.) відбувся семінар з теми «Формування полікультурної компетентності учнів засобами хореографічного мистецтва». Учасниками семінару були хореографи, музичні керівники, керівники гуртків, учителі художньої культури загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів міста.

Питання формування полікультурної компетентності вихованців є актуальним для кожного сучасного освітнього закладу. Наразі недостатньо давати дитині певну суму знань і формувати певні навички, як це відбувалося зазвичай. Сьогоднішній учень у процесі навчання здобуває компетенції, які допоможуть йому практично реалізовувати себе у житті.

Центр дитячої та юнацької творчості – це заклад, який має багатий досвід у створенні ефективного виховного середовища для освітніх процесів, використовуючи різні напрямки творчості і розвитку дитини. Про це йшлося у презентації закладу заступника директора Центру Суської Ю.І. та завідуючої інформаційно-методичним відділом Остапенко Л.С.

На семінарі був, зокрема, представлений досвід роботи ансамблю класичного танцю «Болеро» (керівник Ц.А.Михальчук). Вихованці колективу продемонстрували основні етапи репетиційного процесу, танцювальні етюди та показові виступи.

Діяльність керівника та ансамблю була високо оцінена В.Ф.Татаріновим, балетмейстером-постановником Черкаського академічного музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка, Заслуженим артистом України та іншими учасниками семінару.

/Files/images/derkach/tsdyut_2018/IMG_20180228_173202.jpg /Files/images/derkach/tsdyut_2018/IMG_20180228_172932.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 463