FacebookПідписатися на RSS

Міський семінар керівників, виховників та ройових військово-спортивної гри "Сокіл" ("Джура")

31 жовтня у Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №28 ім. Т.Г. Шевченка проходив міський навчально-практичний семінар з національно-патріотичного виховання"Козацька толока. Шляхи реалізації нового положення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")". У толоці взяли участь близько двохсот п'ятдесяти учасників та гостей: керівники, виховники шкільних козацьких роїв, ройові, учителі, які готують джур до етапу гри "Рятівник", представники громадських організацій, установ ДСНС, науковці.Учасники семінару практично опрацювали усі елементи гри "Сокіл" (Джура). Вони познайомилися зі змінами до муштрового впоряду та алгоритмами надання першої долікарської допомоги. Керівники роїв Цимбалюк Л.Б. (СШ №28 ім.Т.Г.Шевченка), Мозгова С.В. (ЗОШ №30), Коваленко М.П. (ЗОШ №6) поділилися досвідом практик з військово-патріотичного виховання у своїх навчальних закладах та різними формами упровадження виховних ідей гри "Сокіл" ("Джура").

/Files/images/derkach/djura/2018/всі.jpg /Files/images/derkach/djura/2018/КЮМ.jpg

Співорганізатори семінару Центр туризму краєзнавства та екскурсій, "Лицарський орден", Черкаський клуб юних моряків, Червоний хрест, ДСНС, представники козацьких громадських організацій не лише познайомили присутніх з напрямками діяльності, але й провели цікаві та пізнавальні майстер-класи.

І учні, й учителі, присутні на заході, мали змогу позмагатися у "Козак-квесті", пройти туристичну смугу перешкод, отримати знання про тактичну медицину, повправлятися у боротьбі на палях, спільно з представниками ДСНС відпрацювати методи евакуації потерпілого, дії у надзвичайних ситуаціях та використання підручних засобів для надання першої долікарської допомоги, випробувати свою влучність у лазерному тирі, взяти участь у практичному занятті "Впоряд", пограти у козацькі ігри.

Фото із заходу розміщені wym-1541096088628

Кiлькiсть переглядiв: 488