Повернутися до звичайного режиму
FacebookПідписатися на RSS

Чемпіони з хортингу

З 15 до 18 листопада у місті Трускавець Львівської області у готельному комплексі «Карпати» відбувся чемпіонат Європи з хортингу у всіх вікових категоріях (дорослі, юніори, кадети, юнаки, молодші юнаки) у розділах «двобій», «сутичка», «форма», «показовий виступ». Географія змагань доволі широка ‒ понад 500 учасників із 15 країн.

За титул чемпіона Європи змагалися і вихованці клубу хортингу «Стимул» ПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси» (директор Забєлін О.П.). Спортсмени здобули 5 золотих, 5 срібних і 3 бронзові медалі.

Хортинг – це новий вид спорту, народжений в Україні. Слово «хортинг» походить від назви відомогоусвіті славетного острова Хортиця, де була розташована Запорізька Січ, яка відіграла прогресивну роль в історії українського народу. Перш за все, хортинг – це морально етичне виховання, це дисципліна та традиції наших предків, це насамперед повага до себе, повага до своїх тренерів, батьків та Батьківщини, а вже потім національне українське єдиноборство.

Також у змаганнях взяли участь керівник гуртка Синьогуб Віктор Олександрович та методист інформаційно-методичного відділу ЦДЮТ Колотило Анна Михайлівна, які здобули перемогу і стали чемпіонами Європи.

Кiлькiсть переглядiв: 509