FacebookПідписатися на RSS

«Нам болить за Україну, або Недитячий погляд на війну»

За ініціативи обласної Ліги старшокласників, Учнівської міжпарламентської асамблеї 14 травня у Черкаському центрі дитячої та юнацької творчості пройшла вистава «Нам болить за Україну, або Недитячий погляд на війну», яку підготував соціально-психологічний театр «Точка зору» Золотоніської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради.

У виставі порушено питання загальнолюдських цінностей, дружби, розуміння, підтримки одне одного, материнської та синівської любові. Надзвичайно тонко та емоційно юні актори передали свої найболючіші переживання, донесли до публіки те, що є для них найважливіше – любов до рідної України, людяність у стосунках, пошук спільної мови та порозуміння.

Особливо зворушливо для глядачів прозвучало звернення до матерів солдатів країни-агресора: «Приїзди. Просто так у фартуху. Учителька, фізик, лікар чи будівельник, домогосподарка, мама. Ми маємо битися за своїх дітей. Наші діти не для війни. Чи розумієш ти це? У нас з тобою однакові сльози — гіркі мов полин, як піт твого хлопчика, котрий їде в чужу країну. Приїзди, на кордон. В мої українські міста. Закрий собою сина і дітей моїх, як горлиця затуляє гніздо під час дощу. Чужих дітей не буває, пам’ятаєш? Діти не для війни. Не говори мені про обов’язок, честь. Обов’язок – захищати рідну Батьківщину, а не руйнувати чужу. Просто нічого не говори – приїзди».

Молоді актори також звернулися до всього Українського народу із закликом єднання.

Підтримали ініціативу дітей директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова, депутати обласної ради.

Окрім культурно-просвітницької, вистава мала ще й благодійну мету: кошти, зібрані протягом вистави, підуть на допомогу в лікуванні онкохворої дитини

Інформація взята із сайту wym-1431934285884

Кiлькiсть переглядiв: 389