FacebookПідписатися на RSS

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

23 по 24 червня 2015 року в м. Харків відбулась перша національна (не)конференція EdCamp Ukraine 2015. Головний слоган якої - "Ми будуємо спільноту відповідального вчительства!". Учасниками конференції стали методисти - Бушина Інна Борисівна та Биков Олександр Михайлович.

Один з принципів (не)конференції передбачає, що програма визначається в перший день проведення спільно з усіма. За рахунок цієї спонтанності план подій максимально відповідав потребам учасників/-ць.

Другий принцип - закон "про дві ноги", коли учасниці й учасники самі визначають, які сесії відвідають. Це забезпечує ефективний спосіб "відсіву" тих виступів, які не є актуальними для педагогів або презентовані в непривабливій формі.

Трендам, про які йшла мова на (не)конференції стали - стандарти покоління Z, нові медіа в класі, гейміфікація освіти, STEM і ТРВЗ ,перевернутий клас, скрайбінг, критичне мислення, шкільна автономія, профорієнтаційні послуги і багато іншого.

Ця велика подія для України відбулась завдяки зусиллям великої кількості небайдужих людей. Проте головний натхненник - Олександр Елькін, експертка в побудові спільноти - Марина Пащенко, мозок програмного комітету - Ігор Соломадін.

Більше про подію можна дізнатися на офіційному сайті EdCamp Ukraine 2015

Кiлькiсть переглядiв: 2598