FacebookПідписатися на RSS

Відкриття музею І.Ф.Момота у ЗОШ №26

25 вересня у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №26 імені І.Ф.Момота (директор Титаренко Г.О.) відбулося урочисте відкриття музейної кімнати мужності та відваги, пам’яті славнозвісного героя – захисника кордонів нашої держави генерала-майора Ігоря Федоровича Момота. На відкритті були присутні вдова та бойові побратими І.Момота, а також депутат Верховної Ради України, уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях І.В.Геращенко, голова Черкаської обласної державної адміністрації Ю.О.Ткаченко, міський голова С.О.Одарич, директор Департаменту освіти та науки Черкаської облдержадміністрації Данилевський В.В., директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради М.Л.Бакланова та інші супроводжуючі особи, начальник Навчального центру Державної прикордонної служби України полковник Д.Коцеруба.

Нагадаємо, що у минулому навчальному році шкільна спільнота – учні, вчителі, адміністрація провели велику пошукову роботу по увічненню пам’яті нашого земляка, який поліг, улітку 2014 року, захищаючи цілісність нашої Батьківщини і 11 грудня 2014 року відкрили меморіальний музейний куточок. У День прикордонника, 28 травня цього року на фасаді школи була урочисто відкрита меморіальна дошка І.Ф.Момоту. Влітку міська рада підтримала бажання освітнього закладу носити ім’я героя. До створення музею долучилися воїни, губернатор області, депутати міської ради. І.Геращенко, як випускниця школи №26 побажала нинішнім школярам бути гідними пам’яті героя і зробила цінні подарунки закладу. На урочистостях лунали слова поваги і світлого смутку, спогади про мудрого керівника і надійного товариша. Почесні гості додали невеликі експонати до експозиції музею.

Директор школи Г.О.Титаренко висловила сподівання, що нинішні школярі будуть пишатися своєю школою і примножувати її славу, а також що школа стане центром патріотичного виховання у місті.

Кiлькiсть переглядiв: 431