FacebookПідписатися на RSS

Інноваційні форми методичної роботи у Центрі дитячої та юнацької творчості

У рамках впровадження Концепції національно-патріотичного виховання у Центрі дитячої та юнацької творчості (директор Забелін О.П.) пройшла педагогічна рада з теми: «Організація цілісного процесу національно - патріотичного виховання в позашкільному закладі». Заступник директора по навчально-виховній роботі Ю.І.Суська проаналізувала роботу закладу у минулому навчальному році та окреслила завдання на новий. До підготовки та проведення педради була залучена науковець, доцент кафедри педагогіки ЧНУ ім. Б. Хмельницького, кандидат педагогічних наук Л.Н.Смалиус. Важливі питання національно - патріотичного виховання у роботі гуртків і секцій, проектній та творчій діяльності позашкільного закладу висвітлила завідуюча інформаційно-методичним відділом Остапенко Л.С. Нею була презентована книга «Говорить Майдан», до написання якої долучилися вихованці Центру.

Традиційна практична частина педради цього разу була присвячена питанням впровадження у роботу керівників інноваційних інтерактивних форм роботи з національно-патріотичного виховання. Техніки формування відповідального ставлення до власного здоров’я практично презентував В.О.Синьогуб, керівник гуртка секції айкідо. Методист Байда О.С. практично продемонструвала як у цікавій та пізнавальній формі – у інтерактивній грі «Правда чи неправда» формувати у школярів критичне ставлення до інформації ЗМІ.

Слід зауважити що такі неформальні педагогічні ради стали традиційними у закладі. І, як показує досвід, набагато цінніші для професійного росту педагогів.

Кiлькiсть переглядiв: 413